Veče slam poezije u Radionici integracije

Mar 8, 2017
Veče slam poezije u Radionici integracije

Radionica integracije vas poziva na veče slam performera

Radionica Integracije sa radošću najavljuje i poziva Vas na „VEČE SLAM POEZIJE“ u RADIONICI INTEGRACIJE (ul. Savska br 9, II sprat) u SUBOTU 18. marta 2017. godine, s početkom u 20:00h .
U okviru ovog nesvakidašnjeg poetskog slem performansa nastupiće petoro slem pesnika umetničke grupe „Poezin“: Milan Mijatović, Goran Živković GORKI, Đorđe Đorđević, Simonida Banjeglav i Katarina Kovačević. Oni će izvoditi svoje stihove bez papira, na performerski i izražajan način.
Ulaz je slobodan!
Dobrodošli!

O Pesnicima:

Simonida Banjeglav

Simonida Banjeglav rođena je 1972. godine u Beogradu. Diplomirala 1997. godine na katedri za etnomuzikologiju, na FMU u Beogradu. Magistrirala 2003. godine. Do sada izdala četiri zbirke poezije: Stihopatologija za odrasle (2007.), Knjiga perspektivne poezije (2008.), Pesničenje u tri runde (2010.), Ovde i sada (2011.).

Objavljivala je pesme u periodici (Književne novine). Dobitnik je mnogobrojnih nagrada za poeziju: I nagrada na međunarodnom festivalu poezije u Tuzli, Pjesma je naša svetlost (2007. , predsednik žirija Ivo Mijo Andrić; 2011. i 2012.). Specijalna pohvala na konkursu za poeziju u Smederevskoj Palanci, 2015. Nagrada udruženja Krug na Disovom proleću u Čačku 2009. Beogradska pesnikinja Simonida Banjeglav, slemerka Poezina, pobednica je takmičenja za najboljeg slem pesnika Srbije 2016. koje je Društvo književnika Vojvodine organizovalo u okviru međunarodnog književnog festivala u Novom Sadu. Simonida Banjeglav prva je žena koja je u istoriji srpskog slema postala šampion Srbije.

Katarina Kovačević

Rođena je u Beogradu. Po obrazovanju filolog i kulturolog. Piše ,,čini joj se vekovima“ i svoju klasičniju poeziju je objavljivala u zbornicima.

Imajući u vidu da su teme kojima se u ovom smislu bavi socijalne, a da ona svakodnevicu proživljava veoma burno, poetski performans i slem, sada su njena umetnička kuća. Na ovaj način je jedino moguće (a nekako i lepo) zakukati, pobesneti, nasmejati se, oduševiti se… Ovo vidi kao priliku za preispitivanje sebe, oslobađanje drugih, smislenu kritiku, aktivizam i emocionalno jačanje.

Milan Mijatović

Osnivač i predstavnik organizacije Poezin. Idejni tvorac Slam studija. O sebi misli kao o pesniku, poet menadžeru i slemeru. Objavio nekoliko knjiga, ali taj podatak smatra nebitnim, jer ga najviše zanimaju nastupi uživo i poezija koja živi na sceni. Fanatički radi na mapiranju slam izvođača u Srbiji i regionu.

Goran Živković GORKI

Prvi beskućnik na Mesecu. Rođen u Nišu 9.9.1984. Po struci: diplomirani ekonomista, turistički tehničar, noćni čuvar, radio-voditelj i koktel-majstor. Objavljivao poeziju u književnim časopisima: „Zlatna greda”, „Trash”, „Odgovor”, „Gradina”, „Presing”, „Polja”, Rukopisi 35” iz Pančeva, zbornik „undergroud poet fest” iz Zmajeva i zbornik Festivala „Dani poezije” u Zaječaru.

Dugo se bavio fotografijom, kao član foto kluba FON iz Niša. Učestvovao na brojnim pesničkim susretima, književnim kolonijama i slem festivalima. U koautorstvu sa Miljanom Milanovićem, 2010. priredio zbornik poezije ‘Tortu kroz prozor’.

Za zbirku poezije ‘SPALIPAČITAJ’, 2012. dobio Brankovu nagradu. U Novom Sadu 2011. i 2013, u okviru Međunarodnog književnog festivala, dvaput osvajao nagradu za najboljeg slem pesnika Srbije. Na četvrtom Međunarodnom festivalu -VOJISLAV DESPOTOV- osvojio prvu nagradu u kategoriji – poezija do 30. godina.

Živi u Nišu, švercuje lekove za aritmiju, i sa Jovanom Veljkovićem vodi radio emisiju Hidrogenski džuboks!

Đorđe Đorđević

Piše pesme od svoje dvаnаeste godine. Po profesiji filolog, bаvi se i sаvremenim teаtrom. Pokušаvа dа bude što iskreniji u svojim pesmаmа i dа kroz njih iskomunicirа sа drugimа i tako bar na tren iskorači iz sopstvene autističosti i usamljenosti.

Misli dа je ovаj svet dovoljno veliki dа u njemu može svаko dа živi neki svoj trip, ili što bi rekаo Vudi Alen ,,Whatever works as long as you don’t hurt anybody.” što je bitаn element njegove vizije životа. Njegove pesme su odrаz vlastitih refleksijа, emocionаlnih stаnjа, reаkcija nа svet koji ga okružuje, snovа i čežnji, potrаge i rаdoznаlosti a rezultаt su borbe sа lаžnim inercijom.

O umetničkoj organizaciji POEZIN:

Misija ,,Poezina” je uspostavljanje nove poetske scene u Srbiji, kao i izgradnja mostova saradnje sa srodnim organizacijama u regionu i svetu. Njihov cilj je motivisanje i uključivanje što većeg broja mladih ljudi u Srbiji u savremene kulturne tokove. Misiju realizuju mapiranjem slem pesnika i poetskih performera u Srbiji, produkcijom radova o slem poeziji i slem sceni, organizacijom poetskih i performerskih radionica, realizacijom poetskih događaja, kao i povezivanjem i saradnjom sa slem pesnicima i poetskim performerima iz regiona i sveta. Više o Poezinu saznajte na: http://www.slamstudio.org/

Preuzmite pozivnicu u .pdf formatu >ovde<.