Dok-nas-smrt-940x500

Mira Furlan
Dok nas smrt ne razdvoji
Režija: Miki Manojlović

Igraju:
Blanka: Anita Mančić
Ljubić: Jasna Duričić
Martin: Miki Manojlović
Mina: Jovana Gavrilović
Bolničari: Bora Đorđević i Dušan Pavlović

Scenografija: Darko Nedeljković
Kostimografkinja: Jelisaveta Tatić
Jezik i scenski govor: Bogdan Diklić
Producent: Vladimir Dekić
Dizajn zvuka: Zoran Jerković
Majstor svetla: Svetislav Calić

“Pozorišni komad Mire Furlan, „Dok nas smrt ne razdvoji“ je porodična drama čiji su sadržaj i forma na visini najboljih dramskih pisaca dvadesetog veka i početka novog milenijuma. Četiri lica našeg pisca: Blanka, Ljubić, Mina i Martin su stvoreni spisateljskim talentom oslobođenim od svega poznatog u dramskoj literaturi. Četiri lica su jedini mogući učesnici u Mirinoj drami. U njoj ne može imati svoje mesto još neko osim njih četvoro. U savremenoj, velikoj drami je uvek tako, ni lice više ni lice manje. Kosmička misterija o najvećoj tajni uzroka Sveta – ljubavi i nestaja dostojno pameti i talentu svih nas je istraživana tokom procesa proba. 

Nije prigodna, formalna moja zahvalnost izuzetnim glumicama Jasnom, Anitom i malom – velikom Jovanom, sa kojima sam imao čast da ljubav i nestajanje osvajam kroz uzbudljiv proces stvaranja ove predstave od dana kada sam Mirin komad pročitao, do večerašnjeg susreta sa publikom. Zahvalnost je iskrena, a sreća velika. Pozorište kao naša predstava ne može biti čarobno bez čarobnjaka koje sam tokom ovog procesa upoznao”. (Miki Manojlović)

U predstavi se koristi pesma „Osmjeh“. Autor, Drago Mlinarec, kome se zahvaljujemo na svemu što nam je dao i obogatio naše živote. 

PRESS MATERIJAL
PRESS CLIPPING