Dok nas smrt ne razdvoji 15. i 26. novembra na Sceni Studio JDP-a

Nov 6, 2017
Dok nas smrt ne razdvoji 15. i 26. novembra na Sceni Studio JDP-a

Dragi prijatelji, najavljujemo dva izvodjenja naše predstave “Dok nas smrt ne razdvoji”, 15. i 26. novembra 2017 godine, u Jugoslovenskom Dramskom Pozorištu, scena STUDIO JDP, početak u 20:30h.

Mira Furlan
Dok nas smrt ne razdvoji
Režija: Miki Manojlović

Igraju:
Blanka: Anita Mančić
Ljubić: Jasna Duričić
Martin: Miki Manojlović
Mina: Jovana Gavrilović
Bolničari: Bora Đorđević i Dušan Pavlović

Scenografija: Darko Nedeljković
Kostimografkinja: Jelisaveta Tatić
Jezik i scenski govor: Bogdan Diklić
Producent: Vladimir Dekić
Dizajn zvuka: Zoran Jerković

“Pozorišni komad Mire Furlan, „Dok nas smrt ne razdvoji“ je porodična drama čiji su sadržaj i forma na visini najboljih dramskih pisaca dvadesetog veka i početka novog milenijuma. Četiri lica našeg pisca: Blanka, Ljubić, Mina i Martin su stvoreni spisateljskim talentom oslobođenim od svega poznatog u dramskoj literaturi. Četiri lica su jedini mogući učesnici u Mirinoj drami. U njoj ne može imati svoje mesto još neko osim njih četvoro. U savremenoj, velikoj drami je uvek tako, ni lice više ni lice manje. Kosmička misterija o najvećoj tajni uzroka Sveta – ljubavi i nestaja dostojno pameti i talentu svih nas je istraživana tokom procesa proba.

Nije prigodna, formalna moja zahvalnost izuzetnim glumicama Jasnom, Anitom i malom – velikom Jovanom, sa kojima sam imao čast da ljubav i nestajanje osvajam kroz uzbudljiv proces stvaranja ove predstave od dana kada sam Mirin komad pročitao, do večerašnjeg susreta sa publikom. Zahvalnost je iskrena, a sreća velika. Pozorište kao naša predstava ne može biti čarobno bez čarobnjaka koje sam tokom ovog procesa upoznao”. (Miki Manojlović)

Ulaznice mozete kupiti na blagajni JDP-a.

BLAGAJNA JDP
011 30 61 957
011 26 44 447

PON/SUB od 10h-15h i od 17h do početka predstave.
NEDELJA od 17h do početka predstave