Second hand market Sonje Vukičević u Radionici integracije

Dec 10, 2016
Second hand market Sonje Vukičević u Radionici integracije

Pozivamo Vas na jedinstvenu prodajnu izložbu garderobe legendarne umetnice, koreografkinje i balerine Sonje Vukičević.

Second hand market počinje u subotu 17. decembra u 12 časova. Vrata Radionice Integracije (Beograd, Savska 9, II sprat) biće otvorena za posete i shopping u subotu i nedelju od 12 do 19 časova.

Maštovitost oblačenja Sonje Vukičević je oduvek izazivala pažnju i predstavlja njen lični pečat. Sonjina odeća, od perioda hipi pokreta do vrhunske elegnacije, savremene mode i art dizajna, katkad ličnog, katkad firmiranog, može biti zanimljiv dodatak vašem stajlingu.

Posetite nas. Biće uzbudljivo!

Dobrodošli!

Sonja Vukićević, balerina, koreograf i rediteljka. Kao prvakinja Baleta beogradskog Narodnog pozorišta odigrala je celokupan klasični i neoklasični repertoar. Najznačajnije uloge ostvarene u matičnoj kući: Mirta u “Žizeli“ (koreografija Leonid Lavrovski), Darinka u “Darinkinom daru“ (kor. Vera Kostić), Debora u “Golemu“ (kor. Dimitrije Parlić), Afrodita u “Trijumfima Afrodite“ (kor. Šparemblek), Kapetan Kuka u “Petru Panu“ (kor. Vera Kostić), uloge u baletskim predstavama ”Popodne jednog fauna“ (kor. Duško Trninić), i ”Ohridska legenda“ (kor. Dimitrije Parlić), kao i baletski divertisman u operi “Karmen“. Sve ove uloge su nagrađene. Radila je koreografije za dramske predstave koje su režirali vodeći reditelji bivše i sadašnje Jugoslavije. Sarađivala je i sa stranim rediteljima: K. Džonson (“Kralj Lir“), M. Hoker (“Natio“), Roman Viktjuk… Od sredine devedesetih počinje samostalnu koreografsku i rediteljsku karijeru.